Klassisk jordbærkage

Klassisk jordbærkage

Ingredienser:
Mazarinbund:
  • 200 g marcipan
  • 200 g smør
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 50 g mel
Vanillecreme:
  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 vanillestang
  • 1 spsk. Maizena
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl fløde
Pynt:
  • 50-100 g mørk chokolade
  • Jordbær
  • Jordbærgele
Fremgangsmåde:

Til bunden røres marcipan, smør og sukker sammen. Derefter tilsættes et æg ad gangen mens der røres. Til slut tilsættes melet. Dejen puttes i en smurt form og bages i 20-25 min. ved 175 grader (160 grader varmluft). Bunden må ikke få for meget – den skal være saftig i krummen.

Hak chokoladen og fordel den på den varme kage. Smør chokoladen ud og lad den størkne.

Til cremen skrabes vanillekornene ud af stangene og blandes med lidt af sukkeret for at skille det ad. Herefter røres æggeblommer med vanille, sukker og maizena.

Varm mælken i en gryde. Når det er varmt røres æggeblandingen i. Rør til det tykner og tag den herefter af varmen. Afkøl cremen. Inden servering piskes fløden til skum og vendes i cremen. Den færdige creme fordeles ud og bunden.

Jordbærrene skæres i halve og fordeles på kagen.

Til jordbærgeleen skal du bruge ca. 300 gram jordbærsaft (evt. fra frosne jordbær). Jordbærsaften skimmes for urenheder og opvarmes til kogepunktet. Tag saften af pladen. Herefter røres 4 blade opblødte husblas i et ad gangen. Afkøl geleen i vandbad – når den begynder at tykne fordeles den over kagen med en ske.

Bunden kan sagtens bages dagen før. Kagen er bedst hvis den bliver lagt sammen lige en den skal bruges.